Vacature Merchandiser DIY

Merchandiser DIY
Merchandiser, klinkt als een gave functie, maar wat ga je precies in deze functie doen en wat wordt er van je verwacht? In onderstaande gaan we wat dieper in op wat er van een merchandiser wordt verwacht, hoe een gemiddelde werkdag eruitziet en welke kwaliteiten hierin goed van pas komen.

Dit is wat een merchandiser doet
Een merchandiser schrikt niet van een vroege wekker en bezoekt op 1 dag verschillende locaties. Je komt ze tegen op allerlei plekken waar producten of diensten op een bijzondere wijze worden gepromoot. De vele bijkomende verantwoordelijkheden maken het bekleden van deze functie tot een zeer uitdagende en afwisselende baan. Wanneer hier je passie ligt, is iedere werkdag weer voorbij voor je er erg in hebt. Gedurende de dag is een merchandiser druk in de weer met de onderstaande taken;

- Het opbouwen, inrichten en opleveren van schappen, schapinrichting, displays en ander Point Of Sale materiaal in de verschillende DIY – VBS winkels;
- Zorgdragen voor strak ogende schappen die uitnodigen de producten te kopen;
- Het actief inrichten en onderhouden van barcode en artikel labels van betreffende assortimenten bij klanten;
- Het promoten, presenteren en installeren van digitale bestelmogelijkheden (b.v. bestel app of scanner);
- Het promoten en presenteren van alle voorkomende sales campagnes;
- Het promoten en presenteren van nieuwe assortimenten;
- Het operationeel ondersteunen van de accountmanager DIY;
- Rapportages schrijven en uitgevoerde werkzaamheden terugkoppelen.
- Mocht het voorkomen dat er geen werkzaamheden zijn m.b.t. functie Merchandiser DIY zal de Merchandiser werkzaamheden op een nader te benoemen vestiging uitvoeren.

Dit heb jij in huis
In de samenwerking met de accountmanager DIY vormt de Merchandiser een belangrijke spil in het promoten en presenteren van het assortiment aan de klant. Is er sprake van een nieuw product of een speciale actie binnen DIY. De merchandiser zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat dit aan geen enkele klant voorbijgaat. Via strak ingedeelde schappen zorg je ervoor dat ieder product maximaal tot zijn recht komt om deze een verkoop boost te geven. Of er nu een display opgebouwd dient te worden of men op zoek is naar een slimme schapindeling, een merchandiser is keer op keer de redder in nood. Verder vragen we van je:

- Ervaring als Merchandiser en/of affiniteit met detailhandel/DIY
- Zelfstandig en flexibel, doortastend en leergierig
- Klantvriendelijk en servicegericht
- Een rijbewijs B

Over Colours en Coatings
Colours en Coatings is als verfgroothandel gevestigd in Oost-Nederland. Vanuit onze vestigingen in Aalten, Almelo, Hardenberg, Hengelo, Oldenzaal en Enschede verzorgen we de distributie voor marktleiders in de verf- en lakindustrie. Ons klantenbestand bestaat naast bedrijven uit de detailhandel, autoschadeherstel- en schildersector, ook uit industriële verfverwerkers. De functie van merchandiser vindt plaats in het segment DIY. Binnen dit segment verzorgen wij voor verschillende DIY formules de distributie en marktondersteuning.

Werken als merchandiser DIY
Alleen al de gedachte aan een kantoorbaan is voor sommigen voldoende om de kriebels te krijgen. Van dit gevoel hebben merchandisers geen seconde last. Met meerdere projecten passeren wisselende locaties en klanten de revue met een groot vrijheidsgevoel tot gevolg. Dagelijks operationeel, maar ook commercieel sparren met de accountmanager DIY.
Dit alles zorgt dagelijks voor een leuke en afwisselende werkdag.

Jij kan hier op rekenen
- een marktconform salaris
- een prima pensioenopbouw
- een auto, telefoon en laptop van de zaak
- 25 vakantiedagen (o.b.v. fulltime 40 uur per week)
- vakantiegeld
- verschillende trainingen en opleidingen

Kom bij ons werken
Zie jij het helemaal zitten om als merchandiser bij Colours en Coatings te beginnen ? Wij zien jou in ieder geval graag komen !

Om je sollicitatie goed in behandeling te kunnen nemen, vragen we je voor 30 Maart 2020 te reageren op deze vacature. Als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met de heer G. Beldman op 06 – 23 52 83 03 of via gbeldman@coloursencoatings.nl