Portfolio Schilders & Afbouw

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vlierstraat Enschede

In januari 2011 is gestart met de schilderwerkzaamheden om de 175 woningen gelegen aan de Vlierstraat te schilderen aan zowel de buitenzijde alsmede de algemene ruimtes binnen. In juni 2011 is het complete schilderwerk opgeleverd. In deze periode hebben alle …
Lees verder

Details »

In januari 2011 is gestart met de schilderwerkzaamheden om de 175 woningen gelegen aan de Vlierstraat te schilderen aan zowel de buitenzijde alsmede de algemene ruimtes binnen. In juni 2011 is het complete schilderwerk opgeleverd. In deze periode hebben alle denkbare weertypes getracht om de voortgang van het schilderwerk te stagneren. De combinatie verfkeuze en logistiek/ ervaring van het uitvoerend bedrijf

heeft geleid tot het gewenste technische en esthetische resultaat, hetgeen conform de planning.

Opdrachtgever: Domijn
Schildersbedrijf: Schildersbedrijf SW bv.
Uitvoering: januari-juni  2011.
Toegepaste produkten: o.a. Sigmatex Superlatex Matt / Sigmacryl SuperMatt / Sigma S2U Nova Satin / Sigma S2U Allure Primer / Sigma S2U Allure Gloss / Sigma Coltura Rapid Coating 2k Gloss / Sigma Flexidur producten. / diverse Progold artikelen.
1

Provincie Overijssel steekt miljoen in NanoLab

De provincie Overijssel steekt een miljoen euro in het nieuw te bouwen NanoLab op de campus van de Universiteit Twente. Dat heeft mevrouw Carry Abbenhues, Gedeputeerde Economie en Innovatie, op 28 februari bekendgemaakt. Als symbolische bekrachtiging van dit voornemen overhandigde …
Lees verder

Details »

De provincie Overijssel steekt een miljoen euro in het nieuw te bouwen NanoLab op de campus van de Universiteit Twente. Dat heeft mevrouw Carry Abbenhues, Gedeputeerde Economie en Innovatie, op 28 februari bekendgemaakt. Als symbolische bekrachtiging van dit voornemen overhandigde zij collegevoorzitter Anne Flierman daarbij een baksteen voor het nieuwe lab.

Met de financiële bijdrage erkent de provincie het belang dat zij hecht aan de nieuwe labfaciliteiten. Vooral de mogelijkheden die het lab gaat bieden aan bedrijven zijn voor de provincie interessant: kennisvalorisatie en het scheppen van hoogwaardige werkgelegenheid wordt hierin, als onderdeel van Kennispark, concreet, aldus de gedeputeerde.

NanoLab wordt de nieuwe onderzoeksfaciliteit van het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie. Het maakt deel uit van NanoLab NL, waarin negen partners (zeven universiteiten, TNO en Philips) op nationale schaal afspraken hebben gemaakt over de faciliteiten voor nanotechnologie. De UT investeert ruim 40 miljoen euro in het lab, dat eind 2008 gereed zal komen. MESA+ biedt ondernemers nu al volop mogelijkheden om gebruik te maken van het cleanroomlab, voor onderzoek, ontwikkeling en daadwerkelijke productie. Die mogelijkheden worden met de komst van het nieuwe lab sterk uitgebreid.

Enschede – Prins Willem-Alexander heeft vrijdag 5 november 2010 een werkbezoek gebracht aan Twente om zich te laten informeren over de wijze waarop in deze regio gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een kennisgedreven economie. ‘Aan het einde van het bezoek opende de Prins het MESA+ NanoLab van de Universiteit Twente in Enschede’, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Aannemer: BAM.
Schildersbedrijf: Schildersbedrijf Bonke & Zn. Bv Enschede
Uitvoering: 2009-2010
Toegepaste produkten: Sigmakote Projecttex Matt / Sigmalith S2U Nova Satin / diverse ProGold artikelen
Parkeergarage_0003kopie

Parkeergarage Zuidmolen Enschede

Object: Parkeergarage Zuidmolen Enschede Metalen onderdelen, metalen hemelwaterafvoer. Corrosie, losse/bladderende verflagen. Producten: Sigmacover 256, Sigmadur 550 Uitvoering: Wiscon Betontechniek

Details »
Object: Parkeergarage Zuidmolen Enschede
Metalen onderdelen, metalen hemelwaterafvoer. Corrosie, losse/bladderende verflagen.
Producten: Sigmacover 256, Sigmadur 550
Uitvoering: Wiscon Betontechniek


Scholingsboulevard

Scholingsboulevard Enschede

De Scholingsboulevard Enschede is een gezamenlijke locatie van Het Stedelijk Lyceum, het Bonhoeffer College en het ROC van Twente. Het doel van de Scholingsboulevard is dat (v)mbo-leerlingen een zo hoog mogelijke startkwalificatie behalen, dan wel op een adequate wijze doorstromen …
Lees verder

Details »

De Scholingsboulevard Enschede is een gezamenlijke locatie van Het Stedelijk Lyceum, het Bonhoeffer College en het ROC van Twente.

Het doel van de Scholingsboulevard is dat (v)mbo-leerlingen een zo hoog mogelijke startkwalificatie behalen, dan wel op een adequate wijze doorstromen naar een vervolgstudie op een zo hoog mogelijk niveau, zodat alle leerlingen na afronding van hun studie een duurzame plaats op de arbeidsmarkt verwerven. Daarbij staan de mogelijkheden van de leerling centraal.

Architect: IAA Enschede.
Aannemer: Aannemingsmaatschappij Hegeman Nijverdal
Schildersbedrijf: Schildersbedrijf Dekker Vriezenveen
Uitvoering: 2008-2010
Toegepaste producten: Progold Glasweefsels / Sigmatex Satin / Sigmalith WBA Primer – Semi-Gloss / Sigma S2U Nova Satin./ Sigma Coltura Clear Finish.
Foto 2

Gepoedercoate puivullingen

Een (poeder)coating heeft de eigenschap dat het op termijn verkleurd en matteert door zonbelasting. Foto 2 Na reinigen met Chemtec Nano Voorreiniger het geheel eenmaal zeer dun behandeld met Chemtec Nano Coatex Shield: resultaat is dat de kleur weer volledig …
Lees verder

Details »

Een (poeder)coating heeft de eigenschap dat het op termijn verkleurd en matteert door zonbelasting.

Foto 2

  • Na reinigen met Chemtec Nano Voorreiniger het geheel eenmaal zeer dun behandeld met Chemtec Nano Coatex Shield: resultaat is dat de kleur weer volledig duurzaam is opgehaald.
  • ‘ links’ op foto is de kozijnpui onbehandeld met  verschraalde poedercoating, rechts op de foto is de kozijnpui behandeld met Chemtec Nano Coatex Shield.

Opdrachtgever: Hoofdkantoor Wst Hellendoorn Nijverdal

Schildersbedrijf: Chemtec

Uitvoering: zomer 2010

Nano-Coatex Shield is een hoogwaardig beschermingssysteem op basis van chemische nanotechnologie.

Nano-Coatex Shield is een tweecomponenten coating speciaal ontwikkeld voor gesloten ondergronden, zoals blanke en gecoate metalen RVS, polyester en Volkernbeplating. 

Nano-Coatex Shield is zéér geschikt als langdurige bescherming tegen atmosferische invloeden en graffiti en daardoor ideaal voor objecten/ondergronden waar hoge eisen worden gesteld aan de esthetiek. Het product is zéér duurzaam mede door de toevoeging van chemische nanotechnologie. Nano-Coatex Shield kan tot 10 jaar gegarandeerd worden mits vakkundig aangebracht volgens een door Chemtec gemaakt of goedgekeurd technisch advies.

Nano-Coatex Shield wordt in één uiterst dunne laag aangebracht waardoor de materiaalkosten te verwaarlozen zijn. Immers, het reguliere schoonmaken gaat sneller, makkelijker en vrijwel alle graffiti kan volledig verwijderd worden van Nano-Coatex Shield.

Aanbrengen kan door iedere vakman geleerd worden en geschiedt, afhankelijk van de situatie met een spuit, kortharige roller of mohair applicatiepad.

De voordelen van Nano-Coatex Shield op een rijtje:
Uitstekende UV-bestendigheid
Vuilwerend, eenvoudig te reinigen
Snelle droging – na 24 uur volledig droog
Tevens geschikt als anti-graffiti coating
Economisch in prijs door laag verbruik

Geschikte ondergronden:

Blanke metalen
Gecoate metalen
Volkernbeplating
RVS

Polyester

1B

Polyester overkapping entree woonhuis.

Polyester heeft de eigenschap dat het in een rap tempo verkleurd door weersinvloeden, met name  zonbelasting. Foto 1a en Foto 1b Na reinigen met Chemtec Nano Voorreiniger het geheel eenmaal zeer dun behandeld met Chemtec Nano Coatex Shield: resultaat is …
Lees verder

Details »

Polyester heeft de eigenschap dat het in een rap tempo verkleurd door weersinvloeden, met name  zonbelasting.

Foto 1a en Foto 1b

  • Na reinigen met Chemtec Nano Voorreiniger het geheel eenmaal zeer dun behandeld met Chemtec Nano Coatex Shield: resultaat is dat de kleur weer volledig duurzaam is opgehaald.
  • De foto’s zijn bijna 2 jaar na uitvoering geschoten met als resultaat een duurzaam glans- en kleurbehoud.

Opdrachtgever : Domijn

Complex : Pieter Lastmanstraat Enschede.

Schildersbedrijf : Logtmeijer Enschede.

Uitvoering : voorjaar 2009

 

Interieur opleidingscentrum

Politie Academie Apeldoorn

De Politieacademie te Apeldoorn is hét nationale wervings-, selectie-, opleidings- en kennisinstituut voor de politie. Renovatie  De overweging in 2000 was een aantal gebouwen uit te breiden en op te knappen of nieuwbouw te realiseren op de locaties, dan wel …
Lees verder

Details »

De Politieacademie te Apeldoorn is hét nationale wervings-, selectie-, opleidings- en kennisinstituut voor de politie.

Renovatie 

De overweging in 2000 was een aantal gebouwen uit te breiden en op te knappen of nieuwbouw te realiseren op de locaties, dan wel het onderwijs te concentreren en nieuw te bouwen of verbouwen op één locatie. 

Oplevering: zomer 2010 

Uitvoering

Projectmanagement: Brains to Build bv
Architect: Atelier PRO architekten
Interieurarchitecten: Atelier PRO architekten en Studio Leon Thier
Bouwkundig: Bouwcombinatie Dura Vermeer / Draaisma 
Schildersbedrijf: Bonke Enschede

Toegepaste produkten:

Binnen: Sigmatex Superlatex Matt, Sigma S2U Nova Satin.
Buiten:  Sigma S2U Allure Gloss.