MAXGUARD veiligheidsschoenen

MAXGUARD, Moderne veiligheidsschoenen

MAXGRIP

Een zoolconcept gebaseerd op de nieuwste inzichten op het gebied van ergonomie en voetgezondheid. Deze zool van dubbel laags PU heeft een ca. 30% sterkere zoolopbouw dan conventionele veiligheidsschoenen. Hierdoor is een duidelijk betere demping ook in de voorvoetzone gewaarborgd – wervelkolom en gewrichten worden ontlast. Rotatiepunten in de voorvoetzone met extra dempingwerking…

…ondersteunen de natuurlijke draaibewegingen  – blessures van banden en pezen worden voorkomen. Voorzien van een zelfreinigend 5 mm profiel voor extra duurzaamheid.

MAX-Light

Een innovatieve neusbescherming van kunststof die evenals een conventionele stalen neus met een belasting van 200 J conform EN 12568 wordt getest. Naast de duidelijke gewichtsbesparing – deze neus is ca. 50% lichter dan een stalen neus – biedt zij andere voordelen: geen thermische en elektrische geleiding, geen koude/warmtebruggen, niet magnetisch, temperatuurbestendig in het grote bereik van +60 °C tot –40 °C.

MAX-Flex

Een niet-metalen anti-perforatie tussenzool, uiterst flexibel en ca. 40% lichter dan een stalen zool. Door de opbouw  uit meerdere vezellagen met keramische coating is een optimale bescherming van uw voeten verzekerd. De MAX-Flex wordt als brandzool verwerkt en en biedt daardoor 100% protectie van uw voetzool. Dit in tegenstelling tot conventionele stalen zolen die slechts 85% van het loopvlak beschermen. Andere belangrijke kenmerken zijn: beter slijtvastheid tijdens het lopen, thermische isolatiefunctie, geen koude/warmtebruggen. Uiteraard voldoet MAX Flex aan de EN ISO 20345 norm.

100% metal free

Producten met dit pictogram zijn volledig metaalvrij. Naast het bijzonder lichte gewicht welke deze artikelen bieden zijn zij geschikt voor gebruik onder omstandigheden die bescherming vereisen. Deze schoenen worden niet herkend door metaaldetectors en –sensors

11 +

Dit pictogram wordt gebruikt voor modellen die voorzien zijn van een extra brede kunststofneus voor een bredere pasvorm. Schoenen met dit pictogram combineren een bijzonder comfortabele pasvorm met uitmuntend draagcomfort.

Heat resistant

Schoenen met dit pictogram hebben een rubberen loopzool die bestand is tegen kortstondige contacthitte van 300 °C. Bovendien zijn deze zolen bestand tegen de meeste chemicaliën en zijn bijzonder slijtvast. Door hun snijvastheid zijn zij met name geschikt voor gebruik in bedrijven op het gebied van metaal- en glasverwerking.

Nomex

Modellen met dit pictogram zijn voorzien van naden en veters uit het hoogwaardige vezelmateriaal Nomex® van DuPont®. Dit materiaal is extreem vlam- en hittebestendig, uiterst chemicaliënbestendig en bijzonder scheurvast.