3M™ Cubitron™ II Schuurmaterialen – Sneller werken, langere gebruiksduur

Met tientallen jaren ervaring in keramiek-, schuur- en microreplicatie-technologieën, heeft 3M schuurmaterialen letterlijk opnieuw uitgevonden met de Cubitron™ II producten. Beginnend met een gepatenteerde, precisie gevormde keramische schuurmineraal, hebben 3M ingenieurs een manier gevonden om elke driehoekige mineraal elektrostatisch te oriënteren met de punt in de richting van het werkstuk om diep in het materiaal te kunnen dringen en daarmee de snijkracht te maximaliseren.
3M™ Cubitron™ II Schuurmaterialen

Het resultaat: Elke individuele driehoekige mineraal gedraagt zich als een snijwerktuig en snijdt door metaal als een mes. De mineralen slijten gelijkmatig af en behouden hun driehoekige vorm, ze slijpen zichzelf als het ware telkens opnieuw. Dit zorgt ervoor dat 3M™ Cubitron™ II Schuurbanden en Fiberschijven minder warmte ontwikkelen en effectief blijven – lang nadat traditionele schuurmaterialen zijn afgestompt en afgedankt.

Sneller, koeler en langer slijpen

Cubitron
Een traditionele keramische mineraal is veel onregelmatiger en ronder van vorm en snijdt daarom minder snel en gelijkmatig. De ronde vorm zorgt voor meer weerstand, wrijving en dus warmte.

Cubitron
Het Cubitron™ II mineraal zorgt voor een zeer hoge snijkracht, is agressiever en sneller en veroorzaakt minder hittevorming. Daarnaast bent u verzekerd van een uniforme finish en hebben Cubitron II schuurmineralen een extreem lange levensduur.

Dit komt doordat de mineralen een puntige vorm hebben en verticaal georiënteerd zijn in de richting van het werkstuk om diep in het metaal te kunnen dringen. De mineralenslijten gelijkmatig af en behouden hun driehoekige vorm. Dit garandeert een beperkte warmteontwikkeling en een rendabele standtijd.